Het belang van darmflora

De menselijke darm bevat meer dan 1000 bacteriesoorten. Biljoenen van individuele bacteriƫn zitten in de darmen, wat betekent dat het menselijk lichaam meer bacteriƫn bevat dan de cellen in het hele lichaam. De darm bevat 20 miljoen bacteriegenen, terwijl het lichaam zelf er slechts 2000 bevat.
We zijn dus meer bacterie dan mens :)

Link tussen darmflora en depressie bewezen

Onlangs werden de resultaten gepubliceerd van een studie die werd uitgevoerd door de Belgische Professor Jeroen Raes (KUL) en zijn collega's. In deze studie werd aangetoond dat mensen met een depressie ook een verstoorde darmflora hebben. Er blijkt bij deze doelgroep voornamelijk een tekort te zijn aan de stammen Dialister en Coprococcus.

Opmerkelijk is dat deze twee stammen sterke anti-inflammatoire eigenschappen hebben.

Gezonde voeding, voedingsbodem voor een gezonde darmflora

Versterk je weerstand.

Wist je dat de darmflora een sleutelrol speelt in het versterken van je weerstand ? Dat een gezonde darmflora bepalend is voor de emotionele en mentale gezondheid ?

De verbinding tussen darm en hersenen bepaalt je gezondheid

De matrix die microbioom, darm en hersenen verbindt is een nieuw paradigma om gezondheid te begrijpen. Wanneer deze matrix goed werkt, zullen ook je lichaam en geest goed functioneren.
Wanneer de matrix uit balans is, kunnen lichamelijke gezondheidskwesties zoals artritis, diabetes, darmproblemen, voedselovergevoeligheden, leverproblemen, ontsteking, musculoskeletale aandoeningen en auto-immuunziekten optreden. De geestelijke gezondheid ziet af en neurodegeneratieve aandoeningen kunnen zich ontwikkelen.

Of hoe jouw darmen enorme invloed hebben op jouw lichamelijke en mentale gezondheid